Cruise met Nieuw Statendam vanuit Rotterdam – 14 nachten

Vertrek op 21 apr ‘24 Van Rotterdam aan boord van de Nieuw Statendam Cruise nummer : 2016488
Nieuw Statendam
Nieuw Statendam
Rolling Stone Rock Room
Blend
Lincoln Center Stage
B.B.King’s Blues Club
BBC Earth in Concert
Microsoft Studio
Billboard Onboard
Greenhouse Spa & Salon
World Stage
Casino Action
Explorations Central
Club Orange
fitness
dining-sel-de-mer
movies on board
ocean bar
bar
shops
world-stage
club hall
basketball-court
teen games
pianoBar

*Exclusief Calamiteitenfonds à € 2.50 per reservering en SGR bijdrage à € 5,- per persoon.

Uw vaarschema

Datum
Haven
Info
Aankomst
Vertrek
1
21 apr '24
Rotterdam
i
15:00

De tweede grootste stad van Nederland’ en Europa’s drukste haven is de thuisbasis van sommige van de belangrijkste architectonische hoogtepunten van de 20e en 21e eeuw, wat bijzonder indrukwekkend is als u bedenkt dat bijna heel Rotterdam met de grond gelijk gemaakt was tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad, die soms het ‘Manhattan-aan-de-Maas’ genoemd wordt, heeft zijn reputatie als een op de toekomst gerichte metropool eer aan gedaan met fascinerend design en een aantal van de beste musea van Nederland en de hipste winkels.

Bewonder gebouwen van toparchitecten Rem Koolhaas en Norman Foster of verdwaal in het doolhof van huizen met puntgevels in het historische Delfshaven, de plek waar de pelgrims de zeilen hesen voor de Nieuwe Wereld aan boord van de Speedwell in 1620. In de na-oorlogse jaren is Rotterdam ook een van de meest diverse steden van het continent geworden doordat immigrantengolven van elders in Europa, Noord-Afrika en Turkije in de scheepvaart zijn gaan werken, die zich hier concentreerde dankzij de locatie van de stad aan de delta’s van de rivieren de Rijn en de Maas. Met zijn omvangrijke haven en indrukwekkende Europoort is de stad snel uitgegroeid tot de grootste haven in heel Europa.

2
22 apr '24
Dag op zee
3
23 apr '24
Dag op zee
4
24 apr '24
Dag op zee
5
25 apr '24
Funchal (Madeira)
i
10:00
18:00

Toen de Portugese ontdekkingsreizigers in 1419 voet aan wal zetten op het eiland van Madeira, waren ze ervan overtuigd dat ze het Hof van Eden ontdekt hadden. Dit is een heel herkenbare ervaring voor de cruisepassagiers die vandaag aanleggen in het kosmopolitische Funchal, de grootste stad en de hoofdstad van de gelijknamige autonome regio op Madeira. Madeira’s warme weer en vulkanische bergen bedekt met tropische bloemen en tuinen waren een trekpleister voor Europese migranten die een grote rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van’: Madeirawijn, ‘poncha’ (een traditionele drank bereid met gedistilleerd suikerriet, honing en citroen) en geborduurd handwerk.

Wandel langs de kosmopolitische straten van Funchal: geplaveid met zwart-witte mozaïek, de prachtige boulevard aan zee en de ouderwetse winkels, restaurants en cafés in de gebouwen met terracotta daken.

Hoewel veel attracties nabij de met kiezelsteentjes bedekte kust van de Atlantische Oceaan liggen, is er ook veel fraais te zien boven de zeespiegel; pak een kabelbaan naar de bergtoppen die boven de haven verrijzen en geniet van een weids uitzicht over het eiland. Een echt paradijs, hoe u het ook bekijkt.

6
26 apr '24
Santa Cruz (Tenerife, Can. Eilanden)
i
11:00
23:00

Hoewel het bij Spanje hoort, liggen de Canarische eilanden in de open Atlantische Oceaan, ongeveer 100 kilometer ten westen van Marokko. Het gematigde klimaat in combinatie met het rijke vulkanische landschap en de prachtige zandstranden maken van de belangrijkste stad Santa Cruz, op het grootste eiland Tenerife, een welkome tussenstop voor vele cruisereizigers. Het geïsoleerde eiland wordt gedomineerd door de Teide-vulkaan, de hoogste berg in Spanje en de locatie van een van de populairste nationale parken in de wereld. Een kabelbaan neemt bezoekers mee naar de top, met ongeëvenaarde uitzichten op het eiland.

Reizigers die meer te weten willen komen over de geschiedenis van het eiland, zijn unieke natuur en de inheemse bevolking die hier voor de aankomst van de Europese kolonisten leefden, moeten het Museum of Nature and Man in Santa Cruz bezoeken, terwijl architectuurfanaten door de straten van La Laguna kunnen slenteren om de herenhuizen uit de koloniale tijd te bekijken. En reizigers die liefhebbers zijn van eten en wijn moeten zich naar het platteland begeven om de lokale gerechten te proeven of naar Casa del Vino rijden om de lokale wijnen te leren kennen en proeven en waar ze een paar flessen wijn kunnen kopen om me naar huis te nemen.

7
27 apr '24
Las Palmas
i
07:00
23:00

Las Palmas is a capital of Gran Canaria, one of Spain’s Canary Islands off northwestern Africa. A major cruise-ship port, the city is known for duty-free shopping and for its sandy beaches. At Playa de Las Canteras, a coral barrier lines the beach and shelters swimmers.

8
28 apr '24
Arrecife (Lanzarote)
i
08:00
17:00

Ruig, vulkanisch Lanzarote ligt in de noordoostelijke hoek van de Canarische Eilanden, die deel uitmaken van Spanje maar op minder dan 200 kilometer uit de kust liggen van Marokko, en is klein genoeg om de hele lengte in minder dan een uur te bereizen. Rijdend tussen de kleine steden op het eiland, bezaaid met wel 300 vulkaankegels, passeren bezoekers wijngaarden in de omgeving van de La Geria vallei; haar uitgestrekte landerijen zijn bedekt met kuilen omgeven met vreemde kleine lavastenen ontworpen om elke wijnstok te beschermen tegen de wind. (Wijnbouw heeft hier een lange geschiedenis, het wijnhuis El Grifo werd opgericht in 1775.) Over het hele eiland kunnen de werken van de beroemde lokale beeldhouwer, schilder en architect César Manrique op de meest onverwachte plaatsen worden bewonderd.

De haven van Arrecife (dat ‘rif’ betekent in het Spaans en vernoemd is naar de riffen voor de kust die lange tijd bescherming boden tegen piraten) is een voormalig vissersdorp en tegenwoordig een middelgrote stad. Ondanks de ligging in de Atlantische Oceaan heeft Arrecife een uitgesproken mediterrane sfeer met promenades aan de kust omzoomd met palmbomen. De getijdelagune El Charco is een populaire plek om te wandelen en voor het fotograferen van traditionele vissersboten die voor anker liggen. Elke zaterdag verschijnt er een markt met voedsel en ambachtelijke werken rond de lagune en de kerk van San Ginés; en kleine tapasbars verwelkomen hun bezoekers elke dag van de week.

9
29 apr '24
Dag op zee
10
30 apr '24
Gibraltar
i
07:00
15:00

Gibraltar, strategisch gelegen op de zuidelijke punt van Europa, met uitzicht op Afrika, biedt een boeiende mix van culturen. De geschiedenis mengt (onder meer) Moorse, Spaanse, Italiaanse, Portugese en Engelse invloeden. Dit piepkleine, 6,7 vierkante kilometer Brits Overzeese Gebied is vooral beroemd om de enorme jurassische kalkstenen rots die uittorent over de omringende zaken- en woonwijken. The Rock, de koosnaam van Gibraltar, biedt een overvloed aan geschiedenis (onder andere militair), naast belangrijke flora en fauna, en een doolhof van grotten en tunnels.

Begeef u in Gibraltars dichtbevolkte straten om gerechten uit Spanje, Groot-Brittannië, het Midden-Oosten en Italië te proeven, en belastingvrij inkopen te doen: van luxe-artikelen tot handgemaakte kunst en ambachten en ambachtelijk eten. In de stad rondkijken en snacks eten is de perfecte manier om Yanito te horen, een zangerige mix van Spaans en Engels dat hier gesproken wordt. In Europa Point zijn ook historische en heilige plekken. En het museum van Gibraltar biedt gelegenheid om wat meer over de geschiedenis en de prehistorie van de regio te leren, en iets te weten te komen over de migratiegewoonten van de vogels en de zeedieren.

11
1 mei '24
Dag op zee
12
2 mei '24
A Coruña
i
08:00
17:00

U bent slechts een van de vele bezoekers aan A Coruña, Spanje. Voor u zijn Kelten, Romeinen, Vikingen, Moren, Visigoten, Engelse oorlogsschepen en de legers van Napoleon allemaal door deze stad en de groene regio getrokken. Voordat zij vertrokken, lieten zij allemaal hun stempel achter op het landschap en de cultuur van A Coruña, maar wat gebleven is zijn de brekende golven, de rotsachtige kliffen en de mensen van Galicia.

A Coruña is een rijke stad. Het resultaat van een bloeiende industrie rondom de haven. Sommige bezoekers doen het af als slechts een commercieel centrum is waarvoor de reis naar Santiago de Compostela niet onderbroken mag worden. Dat is hun probleem. A Coruña’s subtiele allure en bezienswaardigheden kunt u met een simpele wandeling ontdekken als u weet waar u moet zijn. Loop de promenade aan de waterkant af voorbij de Romeinse Torre de Hércules en u komt bij de hoek van het continent, of u kunt door de nauwe geplaveide straatjes en de bezienswaardigheden van de oude stad kuieren om cafés en winkels, levendige pleinen en schaduwrijke tuinen te ontdekken.

Naast de stad A Coruña zelf, heeft deze rijkelijk begroeide hoek van Spanje iets magisch voor iedere reiziger. U raakt waaarschijnlijk in zijn ban als u luistert naar de Keltische klanken in de lokale muziek, ziltig versgevangen zeevoedsel en heldere regionale wijnen proeft en rond blijft hangen om naar de oceaan te kijken. Als u twijfels heeft over de bezwerende kracht van Galicia, vraag het dan aan Julius Caesar, Gunrod de Viking of de legendarische Keltische koning Breogán.

13
3 mei '24
Dag op zee
14
4 mei '24
Dag op zee
15
5 mei '24
Rotterdam
i
07:00

De tweede grootste stad van Nederland’ en Europa’s drukste haven is de thuisbasis van sommige van de belangrijkste architectonische hoogtepunten van de 20e en 21e eeuw, wat bijzonder indrukwekkend is als u bedenkt dat bijna heel Rotterdam met de grond gelijk gemaakt was tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad, die soms het ‘Manhattan-aan-de-Maas’ genoemd wordt, heeft zijn reputatie als een op de toekomst gerichte metropool eer aan gedaan met fascinerend design en een aantal van de beste musea van Nederland en de hipste winkels.

Bewonder gebouwen van toparchitecten Rem Koolhaas en Norman Foster of verdwaal in het doolhof van huizen met puntgevels in het historische Delfshaven, de plek waar de pelgrims de zeilen hesen voor de Nieuwe Wereld aan boord van de Speedwell in 1620. In de na-oorlogse jaren is Rotterdam ook een van de meest diverse steden van het continent geworden doordat immigrantengolven van elders in Europa, Noord-Afrika en Turkije in de scheepvaart zijn gaan werken, die zich hier concentreerde dankzij de locatie van de stad aan de delta’s van de rivieren de Rijn en de Maas. Met zijn omvangrijke haven en indrukwekkende Europoort is de stad snel uitgegroeid tot de grootste haven in heel Europa.

Inbegrepen Diensten

Enquiries