Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam – 14 nachten

Vertrek op 11 mei ‘24 Van Rotterdam aan boord van de Rotterdam Cruise nummer : 2016536
Rotterdam
Rolling Stone Rock Room
Lincoln Center Stage
B.B.King’s Blues Club
BBC Earth in Concert
Billboard Onboard
Greenhouse Spa & Salon
World Stage
Casino Action
Explorations Central
Club Hal
row-center
bottom-right
Restaurant
Jewellery show
  • 11 mei 2024
  • Rotterdam
  • Volwassenen
  • Rotterdam
Vanaf
2.609

*Exclusief Calamiteitenfonds à € 2.50 per reservering en SGR bijdrage à € 5,- per persoon.

Uw vaarschema

Datum
Haven
Info
Aankomst
Vertrek
1
11 mei '24
Rotterdam
i
15:00

De tweede grootste stad van Nederland’ en Europa’s drukste haven is de thuisbasis van sommige van de belangrijkste architectonische hoogtepunten van de 20e en 21e eeuw, wat bijzonder indrukwekkend is als u bedenkt dat bijna heel Rotterdam met de grond gelijk gemaakt was tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad, die soms het ‘Manhattan-aan-de-Maas’ genoemd wordt, heeft zijn reputatie als een op de toekomst gerichte metropool eer aan gedaan met fascinerend design en een aantal van de beste musea van Nederland en de hipste winkels.

Bewonder gebouwen van toparchitecten Rem Koolhaas en Norman Foster of verdwaal in het doolhof van huizen met puntgevels in het historische Delfshaven, de plek waar de pelgrims de zeilen hesen voor de Nieuwe Wereld aan boord van de Speedwell in 1620. In de na-oorlogse jaren is Rotterdam ook een van de meest diverse steden van het continent geworden doordat immigrantengolven van elders in Europa, Noord-Afrika en Turkije in de scheepvaart zijn gaan werken, die zich hier concentreerde dankzij de locatie van de stad aan de delta’s van de rivieren de Rijn en de Maas. Met zijn omvangrijke haven en indrukwekkende Europoort is de stad snel uitgegroeid tot de grootste haven in heel Europa.

2
12 mei '24
Dag op zee
3
13 mei '24
South Queensferry (Edinburgh)
i
08:00
17:00

In deze haven werd geschiedenis geschreven, precies tegenover de Firth of Forth van Rosyth, waar de toekomstige Koningin Margaret van Schotland rond 1071 arriveerde. Haar vrome religieuze houding maakte dat ‘Queen’s Ferry’ een plek werd waar buitenlandse pelgrims neerstreken op weg naar St. Andrews, in de Middeleeuwen de geestelijke hoofdstad van Schotland. Op nog geen 19 km afstand ligt nog meer van Margaret’s erfgoed in Edinburgh Castle. Een belangrijke attractie op de rots van het kasteel is de St. Margaret’s kapel, vermoedelijk het oudste gedeelte van de vestingwerken en de plaats waar ze gebeden heeft.
Er is echter meer te zien in de hoofdstad van Schotland dan het kasteel. Edinburgh heeft verschillende tentoonstellingen over nationale en internationale wetenschappelijke prestaties in het National Museum of Scotland, maar ook zijn er fantastische kunstwerken te zien in de National Galleries of Scotland. De ligplaats in South Queensferry bevindt zich ook op korte afstand van de grootste metropool van Schotland: Glasgow. De stad stond bekend om haar vuil en criminaliteit, maar sinds de Tweede Wereldoorlog heeft ze een transformatie ondergaan en is nu een van de levendigste steden in het V.K.: Het is Schotland’s feitelijke hoofdstad voor moderne cultuur, met de hipste dj’s en talentvolste conceptuele kunstenaars.

4
14 mei '24
Invergordon (Inverness), Schotland
i
08:00
17:00

Welkom in de Highlands, de ruigste en minst gekluisterde regio van het volledig Verenigd Koninkrijk. Inverness wordt beschouwd als de hoofdstad van de Highlands en, ondanks dat het een zeer kleine stad is in internationale zin, biedt het meer dan een beetje plezier en vertier met onder andere topklasse restaurants als attractie.

Even buiten Inverness wacht een schatkist aan Schotse en Keltische geschiedenis, mythes en natuurschoon te midden van onbedorven valleien, bergen, meren, rivieren en meer. De meest beroemde attractie is ongetwijfeld de legendarische (en hoogstwaarschijnlijk denkbeeldige) monster van Loch Ness. Voor de minder frivole reiziger zullen de locaties die verhalen over de Schotse historie aantrekkelijker zijn. Bijvoorbeeld de Culloden Battlefield, waar de impasse tussen Bonnie Prince Charlie en het leger van de Hannoveraanse koning in Londen van 1746 de nederlaag betekende voor de Jakobitische opstand, en geleid heeft tot de jarenlange onderdrukking van de Highlands om te garanderen dat er geen verdere opstanden kwamen.

De haven van Invergorden ligt op slechts een korte afstand rijden van charmante plaatsen zoals Fortrose met de eeuwenoude ruïnes van de kathedraal of Rosemarkie waar het Groam House Museum u de opmerkelijke prehistorische kunst van de inheemse inwoners van Schotland, de Picts, zal tonen.

5
15 mei '24
Stornoway (Isle of Lewis)
i
08:00
23:00

Inhabited for more than 6,000 years, the Isle of Lewis has a rich history and rugged beauty. Explore the islands varied scenery from fjord-like lochs and dramatic sea-cliffs to barren peat moors and romantic heather covered uplands; marvel at the mysterious Standing Stones at Callanish, the most remarkable piece of antiquity in the Western Isles; and shop for famous Harris Tweed, hand-woven and uniquely dyed using indigenous plants.

6
16 mei '24
Portree (Isle of Skye)
i
07:00
18:00

Het eiland Skye, het grootste van de Binnen-Hebriden, biedt een fascinerend en wonderlijk contrast van landschappen en culturen. Tussen de groene, glooiende heuvels en de grillige bergketens, wordt het noorden van het eiland door de Quiraing kloof gedomineerd, die natuurspotters aantrekt en wandelaars die erop gebrand zijn hun vaardigheden te testen. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis. De Keltische, Scandinavische en Schotse invloeden zijn hoorbaar in informele gesprekken (en formeler in het Aros culturele centrum), terwijl het Schots-Gaelisch hier een soort heropleving beleeft. Op Skye zijn ook 170 miljoen jaar oude voetstappen van dinosauriërs, het 800 jaar oude Dunvegan kasteel en de Talisker distilleerderij die teruggaat tot 1830 te vinden.

Portree is het commerciële centrum, met een enorm aantal uitnodigende boetieks, cafés en pubs voor de grootte van de stad. De in het oog springende haven verwelkomt cruiseschepen en vissersboten die de dagelijkse verse opbrengst binnenbrengen (die je eenvoudig in de restaurants kunt vinden). Als u ervoor kiest bij de haven te blijven, wandel dan tenminste een uur door de nauwe straatjes in de buurt.

7
17 mei '24
Dag op zee
8
18 mei '24
Douglas (Isle of Man)
i
08:00
17:00

De top van Queensland is echt een magische plek, waar enkele van de beste stranden en ongerepte schatten van Australië te vinden zijn. Een van die schatten is de ongelooflijke regio Port Douglas.

Port Douglas ligt slechts 67 km ten noorden van Cairns en is een uitvalsbasis voor diegenen die de ongelooflijke Cape Tribulation en het Daintree Rainforest willen verkennen.

Degenen die de stad zelf bezoeken, zullen echter versteld staan ​​van de ongerepte schoonheid van 4 Mile Beach, de drukke sfeer van de Cotters Markets en het adembenemende uitzicht vanaf Flagstaff Hill.

9
19 mei '24
Dublin
i
08:00
17:00

Dublin zal u geleidelijk betoveren. De stad werd in de 9-e eeuw gesticht door de Vikings aan de oevers van de rivier Liffey en ligt in een van de mooiste natuurgebieden in een Europese hoofdstad. De architectuur is een mengelmoes van verschillende periodes, met onder meer middeleeuwse geplaveide straten in Temple Bar, elegante terrassen en schaduwrijke pleinen uit de Georgian periode en de moderne architectuur van het vernieuwde Docklands district.

Dublins compacte stadshart wordt verdeeld door de langzaam stromende Liffey die uitmondt in de brede baai van Dublin. De straten van Dublin hebben zowel iets ruigs als gracieus en hebben tot inspiratie gediend van enkele van de meest gevierde schrijvers uit de 19-e en 20-e eeuw. Om die reden heeft de UNESCO Dublin uitgeroepen tot Wereldstad van de Literatuur.

Hoewel de geschiedenis een grote aantrekkingskracht uitoefent op bezoekers is het moderne Dublin een levendige stad met een bruisende technologiesector en een jonge bevolking die een eigen frisse stempel drukt. Misschien gebeurt het tijdens een gezellig praatje met een local of terwijl u nipt van een glas Guinness in een historische pub, maar u valt onverbiddelijk voor de charmes van Dublin.

10
20 mei '24
Liverpool
i
08:00
23:00

Slechts een paar bestemmingen dragen hun ziel zo openlijk als Liverpool, een aantrekkelijke, energieke stad vol humor, individualiteit, durf en geschiedenis. De inwoners staan bekend om zowel hun sportieve loyaliteit als hun warmte en gevatheid. In het hart zit de industriële geschiedenis; wat ooit smerige pakhuizen waren, zijn nu chique flats en een enorme hoeveelheid aan hippe bars, restaurants en hotels voor elke smaak en budget. Natuurlijk is het ook de stad van de muziek, niet alleen van de Beatles maar ook van Frankie Goes to Hollywood, een litanie van tienerbands en, voor de meer geraffineerde smaken, het oudste professionele symfonische orkest van het VK, het Liverpool Philharmonic. In het handige, compacte centrum vindt u onafhankelijke boek-, mode- en interieurwinkels, vooral rond het gebied RopeWalks. Er zijn plekken van muzikale legendes en met culturele verdienste, zoals The Tate Liverpool, slechts een van de vele galerieën, musea en creatieve plekken rond de haven die het zeker waard zijn te ontdekken. Dit is ook waar oud en nieuw botsen; het fascinerende, historische Museum van Liverpool en het strakke architectonische centrum RIBA North zijn beide voorbeelden van het aanpasbare en bewonderenswaardige bestaan van deze steeds veranderende stad.

11
21 mei '24
Holyhead (Wales)
i
08:00
17:00

Wander through the ancient town center built around St. Cybi’s Church, which is built inside one of Europe’s only three-walled Roman forts (the fourth wall being the sea, which used to come up to the fort). Explore the Ucheldre Arts Centre, then relax with a pint or cup of tea at one of Holyhead’s charming pubs.

12
22 mei '24
Cobh (Cork)
i
08:00
18:00

Corkonians zijn extreem trots op hun geboorteplaats, zo erg zelfs dat het gekscherend de People’s Republic of Cork wordt genoemd. En aan de tweede stad van Ierland is veel om van te houden. Ze ligt aan de oevers van de Lee en ontleent haar naam aan corcaigh,het Gaelische woord voor ‘moerassig.’ De oorsprong van Cork ligt in de 7e eeuw en het heeft een bloeiende periode beleefd als handelscentrum in de 18e en 19e eeuw. Grote gebouwen zoals het elegante Cork City Hall getuigen van deze status. Aan de noordelijke oever van de Lee ligt de schilderachtige wijk Shandon met als historisch monument de klokkentoren van St. Anne’s Church. Het centrum van de stad ligt op een eiland, gelegen tussen twee kanalen van de Lee die uitlopen op een van Europa’s grootste natuurlijke havens in Cobh.

Cobh heeft de stad welvaart gebracht (en is toevallig ook de laatste aanleghaven geweest van de noodlottige RMS Titanic). En het was vanuit Cobh dat meer dan2,5 miljoen immigranten een laatste glimp opvingen van hun geboorteland terwijl ze naar de Verenigde Staten vertrokken op zoek naar een beter leven tussen 1848 en 1950.

Er is een modernere kant in Cork met een levendige universiteitswijk, pubs, bars en restaurants. E

13
23 mei '24
Dag op zee
14
24 mei '24
Zeebrugge
i
08:00
17:00

Met de pittoreske grachten, geplaveide straten en sprookjesachtige gevelhuizen zou Brugge speciaal gebouwd kunnen zijn om de bezoekers te charmeren. Maar deze kleine en aangenaam rustige hoofdstad van West-Vlaanderen, op 11 kilometer afstand van de Noordzeehaven van Zeebrugge, was voorheen een handelscentrum dat heel West-Europa overheerste onder het bewind van de machtige hertogen van Bourgondië,—wat de overvloed verklaart van onbetaalbare kunst en middeleeuwse architectuur opeengepakt in de slotgracht-achtige ring van waterwegen in de stad.

Brugge is een ideale wandelstad en is makkelijk in één dag te ontdekken: een wandeling in elke richting van het gezellige marktplein voert naar de perfect bewaard gebleven 13e-eeuwse kerken en koopmanshuizen met torentjes. Voormalige ziekenhuizen voor de zieken en armen zijn lang geleden al omgebouwd tot musea waar werken van plaatselijke oude meesters als Jan van Eyk hangen.

Brugge staat bekend om zijn zoete lekkernijen, en heeft tal van chocoladewinkels en straatventers die verse warme wafels met slagroom verkopen. De cafés serveren de befaamde Belgische bieren in een sfeer van warmte en gezelligheid. U zult gecharmeerd zijn.

15
25 mei '24
Rotterdam
i
07:00

De tweede grootste stad van Nederland’ en Europa’s drukste haven is de thuisbasis van sommige van de belangrijkste architectonische hoogtepunten van de 20e en 21e eeuw, wat bijzonder indrukwekkend is als u bedenkt dat bijna heel Rotterdam met de grond gelijk gemaakt was tijdens de Tweede Wereldoorlog. De stad, die soms het ‘Manhattan-aan-de-Maas’ genoemd wordt, heeft zijn reputatie als een op de toekomst gerichte metropool eer aan gedaan met fascinerend design en een aantal van de beste musea van Nederland en de hipste winkels.

Bewonder gebouwen van toparchitecten Rem Koolhaas en Norman Foster of verdwaal in het doolhof van huizen met puntgevels in het historische Delfshaven, de plek waar de pelgrims de zeilen hesen voor de Nieuwe Wereld aan boord van de Speedwell in 1620. In de na-oorlogse jaren is Rotterdam ook een van de meest diverse steden van het continent geworden doordat immigrantengolven van elders in Europa, Noord-Afrika en Turkije in de scheepvaart zijn gaan werken, die zich hier concentreerde dankzij de locatie van de stad aan de delta’s van de rivieren de Rijn en de Maas. Met zijn omvangrijke haven en indrukwekkende Europoort is de stad snel uitgegroeid tot de grootste haven in heel Europa.

Ons nieuwste Pinnacle-klasse schip, Rotterdam, vult je reis met een geheel eigen ritme. Ons nieuwste Pinnacle-klasse schip zet muziek centraal en creëert de soundtrack bij de ontdekkingen die je elke dag doet. Het hart van dit alles is Music Walk®: een exclusieve collectie van vijf locaties met livemuziek en opwindende uitvoeringen van ervaren muzikanten, dansers en artiesten elke avond. Als ons derde schip uit de Pinnacle-klasse raakt de Rotterdam de juiste snaar: voortreffelijke eetervaringen, verbeterde passagiershutten en suites, de beste service op zee en vakmanschap dat bijna 150 jaar ervaring in zeevaart weerspiegelt. Het resultaat is een schip dat je beweegt – van het begin van je eerste dag tot het einde van elke perfecte nacht.

Crow’s Nest
Entertainmentteam
Live Bands
Neptune Lounge
Nachtclub
Theater

Ruimte om te kaarten
Club HAL
Tafeltennis
The Loft and The Oasis

Kunstgalerij
Winkel(s)
Kunstcentrum
Future Cruise desk
Kapsalon
Wasservice
Medischcentrum
Fotogalerij
Receptie
Winkel(s)
Excursiedesk

Aerobics
Basketbal
Fitnesscentrum
Sportschool
Tennisbaan

24-uurs roomservice
Bar
Canaletto Restaurant
Cocktail Bar
Dining Room
Explorations Cafe
Explorers’ Lounge
Lido Casual Restaurant
Pinnacle Grill
Queens Room
Rotterdam Dining Room
Terrace Grill
The Atrium
The Verandah

Schoonheidssalon
Greenhouse Spa & Salon
Hoofdzwembad
Massage
Sauna
Spa
Thermal Suite
Bubbelbad(en)

Inbegrepen Diensten

Enquiries